Betalningsvillkor vid beställning

 

Vad händer när jag gör en beställning?

Bekräftelse

Avtal om köp träffas i och med det att du mottar en orderbekräftelse via e-post efter att du lagt en order och slutfört betalning alternativt genomgått godkänd kreditprövning i nätbutikens kassa.

Kreditbedömning

Vi gör alltid en kreditbedömning innan vi godkänner din order. Godkänns den inte kontaktar vi dig och du har då möjlighet att betala i förskott.

Hur betalar jag och vad kostar det?

Pris

Vi har endast B2B handel och kan tyvärr inte leverera till privatkunder.

Våra priser visas alltid exklusive moms och frakt. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då vi anser det vara befogat. Vi reserverar oss även för eventuella felaktiga priser på grund av till exempel ”tryckfel”.

Frakt

Leveranssätt, villkor, leveranstid och kostnad kan variera beroende på land och typ av varor. Fraktkostnaderna varierar beroende på varans beskaffenhet, vikt, volym samt till vilken adress försändelse ska. Vi beräknar alltid nettokostnad för frakten och den redovisas i offert alt. ordererkännande. För större kvantiteter offereras även frakten. Kontakta oss för mer information om leveranser till övriga länder.

Betalningssätt

Hos oss kan du betala via faktura eller i förskott.

Faktura

Vid faktura gäller 20 dagar netto. Levererade varor förblir formis egendom tills full likvid erlagts. Försäljningsvillkor enligt branschrekommendationerna i NL-09.

Faktura EU

Vid faktura inom EU krävs full förskottsbetalning innan leverans. Fakturans belopp anges exklusive moms.

Faktura utanför EU

Vid faktura utanför EU krävs full förskottsbetalning innan leverans. Fakturans belopp anges exklusive moms.

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta debiteras med 18 procent vid betalning efter 10 dagar. Dröjsmålsräntan är enligt räntelagen 1975:635, gällande referensränta med tillägg av 8 procentenheter.

När får jag min vara och hur?

Leveranstid

Leveranstiden anges på respektive produkts sida samt på din orderbekräftelse. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från tillverkarens lager.

Eftersom det mesta vi säljer är beställningsvaror  meddelar vi dig leveransvecka så fort som vår beställning hos aktuell tillverkare bekräftats. Observera att detta i vissa fall kan ta upp till två veckor.

Om leveranstiden mot förmodan blir längre än vad som angivits i din orderbekräftelse så meddelar vi dig om detta snarast möjligt efter det att förseningen kommit oss tillkänna. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

Leverans

Vi levererar varje produkt så fort det går, vilket gör att din order kan delas upp i flera leveranser.

Vi använder oss av olika transportörer beroende på varornas urspungsland för att se till att dina varor kommer tryggt fram till dig i tid. Leverans sker vardagar mellan 08.00-17.00. Leveransen sker till gatuplan, men självklart kan vi hjälpa dig med inbärning och montering. Då tar vi godset till våra samarbetspartners som tar emot möblerna och monterar det på plats. Kontakta någon av våra säljare eller ange detta i din beställning, så hjälper vi till med detta mot en avgift.

Vi tillämpar allmänna leveransbestämmelser enligt branschrekommendationerna i NL-09.

Om du har ett eget transportavtal med DHL, Schenker, DFDS eller någon annan transportör som du vill använda istället, så anger du det på din beställning.

Avisering av gods

Avisering är ett tillval ni som kund kan välja aktivt för att transportören ska kontakta mottagaren för en överenskommelse om leveransdag.

Det finns tre typer av kontaktvägar till mottagaren:

  1. SMS – Enbart om det finns ett fullständigt mobiltelefonnummer
    – Mottagaren får ett SMS med en föreslagen dag. Är mottagaren nöjd med leveransdag svarar mottagaren med ett OK på det mottagna SMS:et senast klockan 19.00 samma dag.
    – Om dag och tid inte passar måste mottagaren ringa till Aviseringen och där bestämma ny leveransdag eller avhämta på terminal.
  2. Fast telefon – Enbart om det inte finns ett fullständigt mobiltelfonnummer
  3. Brev – Om mottagaren inte kan nås kommer ett brev automatiskt att skickas till mottagaren.
Transportförsäkring

Alla produkter skickade med Formis fraktavtal är försäkrade. Om transporten sker med ert eget transportavtal måste ni själva försäkra godset.Risken för varor övergår på kunden vid leveranstidpunkten.

Transportskador

Vid leverans skall godset alltid kontrolleras. Avvikelser (godsskada, emballageskada, saknat kolli) skall noteras på frakthandlingen/handskannern och signeras av chaufför och mottagare. Samma förfarande gäller vid hämtning av paket/ gods hos paketombud/godsterminal. Anmälan skall omgående göras till vår kundtjänst på tel. 08-660 68 00 eller via e-post till info@formis.se

Om skadan upptäcks vid uppackningen skall detta anmälas till kundtjänst senast inom 7 dagar från mottagandet för att ersättning från transportföretaget ska utgå, därefter förfaller alla möjligheter till ersättning. Om transporten har skett på ditt eget fraktavtal kontaktar du din transportör och anmäler skadan själv.

För en effektiv och snabb hantering av reklamationen bör digitala bilder på godsets emballage samt bilder på den skadade varan bifogas och skickas till info@formis.se

Observera att varorna inte får förflyttas eller användas innan reklamationsärendet är slutfört samt att emballaget sparas för ev. besiktning.

Garantier

Våra produkter har alltid minst ett års garanti för funktions- och tillverkningsfel.  Vissa produkter har längre garantitid, detta är då angivet vid respektive produkt.

Öppet köp/Ångerrätt

Vi bedriver B2B handel och därför gäller inte konsumentköplagen om ångerrätt.

Vad mer bör jag veta?

Ansvarsbegränsning

Formis ansvarar inte för så kallade indirekta skador, som t.ex. inkomstbortfall, fördyrande kostnader eller skador på annat än de levererade varorna.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, såsom pris eller annan information. På grund av trycktekniska orsaker kan det även vara svårt att ange exakta färgnyanser på produkterna i katalogen.

Vi förbehåller oss rätten till pris- och konstruktionsändringar, samt fel utanför vår kontroll.

Leveransförseningar

Vid leveransförseningar har du som kund möjlighet att makulera ordern. Eventuellt inkomstbortfall i samband med försening ersätts inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Updating…
  • Inga produkter i varukorgen.